Telefon: 20129627
ovepedersen48@gmail.com

Ove K. Pedersen (1948), dr. phil., professor emeritus i komparativ politisk økonomi.

Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1970, har kandidatgrad i sprogfilosofi fra universitet i Paris i 1974,  cand.scient pol. et art. fra Aarhus Universitet i 1979 og dr.phil fra CBS i 2017.  OKP har været professor i offentlig administration ved Aalborg Universitet (1996), i komparativ politik ved Københavns Universitet (1997-2004), og i komparativ politisk økonomi ved Copenhagen Business School (2004-2017). Han har været leder af Center for Offentlig Organisation og Styring ved CBS og grundlagde i 2004 International Center for Business and Politics (senere Department of Business and Politics) ved CBS. Han har været visiting scholar ved universiteter i USA, Australien, Kina og Sverige og adjungeret professor ved flere danske universiteter.

Ove K. Pedersen har udgivet bøger og artikler i krydsfeltet mellem politik og økonomi, ledet nationale såvel som internationale forskningsprojekter og modtog i 2008 Forskningskommunikationsprisen af Videnskabsministeren og blev i 2013 tildelt Ridderkorset af Dannebrogsordenen.

I 40 år har OKP undervist på alle akademiske niveauer fra bachelor til kandidatgrad, fra Ph.d. til ledelsesprogrammer. Ligeså har han i mange år undervist på China Executive Leadership Program (CELP), Cambridge University og på International Public Executive Program (IPEP) i Washington og Beijing. Han har været med til at oprette Master of Public Administration (MPA) på CBS, og har i mere end 25 år undervist på MPA og Master of Public Governance (MPG) ved flere danske og udenlandske universiteter. Han har i over 10 år undervist på ledelsesprogrammer i Forsvaret og Politiet og på tillidsmandskurser i fagforeninger.